reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Velký zeleninový salát

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 1 salát lollo biondo
  • 1 salát lollo rosso
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g rajčat
  • 2 papriky
  • 100 g žampionů
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 1 lžičku másla
  • 1 citron

Na sýrovou zálivku:

  • 4 lžíce majonézy,po 1 lžíci strouhaného sýru (gouda, niva, parmazán), špetku mletého chilli, 1 lžičku mleté papriky, sůl, 1 lžičku octa

Na zálivku vinaigrette:

  • 80 g dijónské hořčice, 150 ml olivového oleje, 1 lžičku vinného octa, 50 ml studeného zeleninového vývaru

Na česnekovou zálivku:

  • 750 ml bílého jogurtu, 4 stroužky česneku, 3 snítky pažitky, špetku vegety

Oba saláty důkladně opláchneme, natrháme a vložíme do mísy. Přidáme omyté nakrájené ředkvičky, rajčata a papriky. Žampiony nařežeme na tenké plátky, zakapeme citronem a přidáme k zelenině. (Kdo nemá rád syrové žampiony, může přidat do salátu sterilované).
Těsně před podáváním orestujeme na másle slunečnicová semínka a směs jimi posypeme. K italskému salátu podáváme různé druhy zálivek, které připravíme promícháním uvedených ingrediencí.
Doba přípravy asi 30 minut.
1 porce asi 950 kJ/225 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.