reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z řapíkatého celeru

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 400 g řapikatého celeru
  • 100 g malých rajčátek
  • 1 pomeranč
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce octa
  • Sůl, pepř
  • 1 lžičku cukru
  • 150 ml zakysané smetany
  • 1 lžičku mleté papriky
  • 1 lžíci slunečnicových semínek

Řapíkatý celer opláchneme a necháme okapat. Potom jej nakrájíme na malé hranolky. Rajčátka omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Zeleninu promícháme a rozdělíme do misek.
Pomeranč oloupeme, rozdělíme na měsíčky, které zbavíme i bílých blanek a nakrájíme na menší kousky. Přidáme k zelenině, zlehka promícháme.
Do mísy nalijeme olej, ocet, sůl, pepř a cukr a vidličkou prošleháme. Tímto dresinkem zalijeme salátovou směs, promícháme a necháme vychladit.
Mezitím promícháme zakysanou smetanu se lžičkou mleté červené papriky. Slunečnicová semínka zprudka opečeme na suché pánvi.
Vychlazený zeleninový salát přelijeme ochucenou zakysanou smetanou a posypeme slunečnicovými semínky. (Můžeme použít i sezam, nebo jiná semínka).

Doba přípravy asi 20 minut. 1 porce asi 1020 kJ/245 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.