Pro 4 osoby si připravíme:
- 1 kg hovězího zadního
- Sůl, mletý pepř
- 2 lžíce oleje
- 75g šunky
- 200 g vařené rýže
- 100 g mraženého hrášku
- 3 vejce
- 400 ml vývaru
- 1 cibuli
- 2 lžíce hladké mouky
Očištěné maso rozkrojíme na plát a přes mikrotenovou fólii rozklepeme do stran, osolíme a opepříme.
Na oleji osmahneme šunku nakrájenou na nudličky. Přidáme vařenou rýži, hrášek, rozšlehaná vejce a osolíme. Vaječnou směs mícháme, až se srazí.
Směs rozložíme na plát masa, stočíme do rolády a pevně ovážeme nití. Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku a v tomto základu roládu ze všech stran zprudka opečeme. Podlijeme trochou vody a dusíme v troubě při 180 °C asi hodinu doměkka. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
Měkkou roládu vyjmeme a necháme v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, chvíli restujeme, pak podlijeme vývarem a necháme dobře provařit. Před podáváním roládu nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přeléváme šťávou.
Doba přípravy asi 90 minut
1 porce asi 2635 kJ/630 kcal.
Poslední tip, trik či komentář