4 porce:
- 1 menší hlávka kapusty
- 1 lžíce oleje
- 2 cibule
- 250 g vepřového masa
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička pepře
- sůl
- 150 ml bílého vína
- 150 g plátků anglické slaniny
Z hlávky kapusty vyřízneme tvrdý košťál, oddělíme jednotlivé listy, které omyjeme a spaříme vodou.
Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme dozlatova. K ní přidáme na kousky nakrájené vepřové maso, mleté hovězí a restujeme. Přidáme kmín, pepř a sůl. Maso nakonec zalijeme vínem. Na jednotlivé listy kapusty rozložíme směs a zabalíme ji do závitků, které posypeme nakrájenou slaninou. Zapékáme při 200 °C asi 20 minut.
Poslední tip, trik či komentář