reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečený kapustový pekáček

4 porce:

  • 1 menší hlávka kapusty
  • 1 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 250 g vepřového masa
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pepře
  • sůl
  • 150 ml bílého vína
  • 150 g plátků anglické slaniny

Z hlávky kapusty vyřízneme tvrdý košťál, oddělíme jednotlivé listy, které omyjeme a spaříme vodou.
Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme dozlatova. K ní přidáme na kousky nakrájené vepřové maso, mleté hovězí a restujeme. Přidáme kmín, pepř a sůl. Maso nakonec zalijeme vínem. Na jednotlivé listy kapusty rozložíme směs a zabalíme ji do závitků, které posypeme nakrájenou slaninou. Zapékáme při 200 °C asi 20 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.