4 porce:
- 600 ml bešamelové omáčky
- 600 g makarónů
- 1 vejce
- 150 g eidamu,
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce nasekané pažitky na ozdobu
- 4 rajčata
- 100 g plísňového sýra
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Makaróny uvaříme tak, aby byly aldente. Eidam i plísňový sýr nastrouháme. Rajčata nakrájíme na kousky.
Na každou porci připravíme jednu zapékací misku s makaróny. Ochutíme solí a pepřem.
V misce rozmícháme vejce s hořčicí a sýry. Makaróny zalijeme bešamelovou omáčkou, přidáme rajčata a zapékáme asi 10 minut. Poté makaróny zalijeme sýrovou směsí a posypeme slunečnicovými semínky. Zapékáme ještě 10 min.
Poslední tip, trik či komentář