4 osoby:
- 250 g kysaného zelí
- 20 g sušených hub
- 100 g sušených švestek bez pecek
- 150 g moravské klobásy
- 100 ml mléka
- 100 ml sladké smetany
- 1 velkou cibuli
- 20 g hladké mouky
- 20 g tuku
- sladkou mletou papriku
- 1 bobkový list
- sůl
Pokrájené kysané zelí zalijte vodou, osolte, přidejte bobkový list a vařte do polo-měkka. Sušené houby a švestky – každé zvlášť – uvařte v co nejmenším množství vody doměkka. Měkké houby a švestky přidejte k zelí i s vodou, v níž jste je vařil/a. Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na tuku, přidejte mletou papriku a mouku rozmíchanou v mléce. Povařte, nakonec přidejte klobásu nakrájenou na tenká kolečka a smetanu. Podle chuti osolte, nechte krátce přejít varem a podávejte.
Poslední tip, trik či komentář