reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flambované vepřové na pánvi

  • 500 g vepřové krkovice
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kari
  • trochu majoránky a mletého hřebíčku
  • 250 ml jablečného moštu
  • 350 g malých žampionů
  • 250 g malých cibulek
  • 800 g malých brambůrků
  • 50 g prorostlé slaniny
  • 4 lžíce koňaku
  • 4 lžíce petrželky

Maso nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejeme a maso na něm rychle za stálého míchání opečeme. Přidáme koření s jablečným moštem a pod poklicí maso dusíme. Houby očistíme, cibuli a brambory oloupeme, slaninu nakrájíme na kostičky a za stálého míchání ji opečeme dokřupava. Brambory, cibuli a houby na ní postupně opečeme dozlatova a přidáme k masu. Do výpeku přidáme vývar, dobře povaříme a přidáme k masu. Pod poklicí dusíme, dokud maso nezměkne. Dochutíme, u stolu polijeme koňakem a flambujeme.
VMÍCHEJTE SEKANOU PETRŽELKU. VHODNOU PŘÍLOHOU JE RAJČATOVÝ SALÁT S HOŘČIČNOU MARINÁDOU.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.