reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filetto di pesce percico con fonduta di aspergi – filé z okouna s chřestovou omáčkou

4 porce:

  • 140 g zeleného chřestu
  • 3 lžíce olivového oleje (extra virgine)
  • 20 g strouhaného tvrdého sýru
  • 200 ml italského vína marsala
  • 5 stroužků česneku
  • 40 g borůvek
  • 60 g ricotty (nebo měkkého tvarohu)
  • 400 g okouna (nebo lososového pstruha) – 4 filety
  • pepř
  • sůl

Chřest omyjte a nakrájejte na kolečka. Hlavičky nechte vcelku. Na pánvičce zahřejte 1 lžičku oleje, přidejte chřest, lehce ho osmahněte, podlijte troškou vody, krátce poduste a sundejte z ohně. K chřestu přidejte ricottu, nastrouhaný sýr, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem, pak všechno rozmixujte a nechtě v teple, nejlépe v zakryté misce, posazené na rendlíku s horkou vodou. Na pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a lehce v něm orestujte česnek nakrájený na kostičky, přidejte osolená filátka a opečte je z obou stran dozlatova. V rendlíčku svařte marsalu s borůvkami na polovinu objemu. Osolte a opepřete.
Na talíř dejte chřestovou omáčku, na ni položte rybu a kolem zakapejte svařenou marsalou s borůvkami.

Zdroj: Makro propagační materiály pořadu S Italem v kuchyni

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.