Garam masala – vedle kari nejdůležitějším kořením Indie. Skládá se z hřebíčku, pepře, římského kmínu, skořice a kardamonu.
Koření pěti vůní je kořenící směs, jejímž základem je sečuanský pepř, fenykl, badyán, hřebíček a zázvor. Používá se zejména do marinád.
Koriandr můžeme koupit na tržištích jako čerstvou zelenou nať nebo v květináči. Posypává se jím hotový pokrm. Koriandrová semena chutí připomínají pomeranč.
Citrónová tráva – v obchodech s asijskými potravinami ji dostaneme sušenou.
Římský kmín (kmín křížový) – semena se podobají kmínu lučnímu, mají ale odlišnou chuť i vůni.
Limetové listy jsou velmi oblíbené v thajské kuchyni. Prodávají se čerstvé nebo mražené. Tepelně se upravují v pokrmu a nakonec se vyjmou. Nahradit je může citrónová tráva.
Dobrý večer – Váš pořad se mi libil – dá se říct stále líbí. Ale mám dotaz : Když mícháte několik indregiencí dohromady, stále něco zbývá – co s tím zbytkem? V tuto dobu se musí počítat se vším. Doufám, že po skončení programu se neztratí Vaše recepty z internetu.
S pozdravem Jaroslava Kaššayová