reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Asijské koření

Garam masala – vedle kari nejdůležitějším kořením Indie. Skládá se z hřebíčku, pepře, římského kmínu, skořice a kardamonu.
Koření pěti vůní je kořenící směs, jejímž základem je sečuanský pepř, fenykl, badyán, hřebíček a zázvor. Používá se zejména do marinád.
Koriandr můžeme koupit na tržištích jako čerstvou zelenou nať nebo v květináči. Posypává se jím hotový pokrm. Koriandrová semena chutí připomínají pomeranč.
Citrónová tráva – v obchodech s asijskými potravinami ji dostaneme sušenou.
Římský kmín (kmín křížový) – semena se podobají kmínu lučnímu, mají ale odlišnou chuť i vůni.
Limetové listy jsou velmi oblíbené v thajské kuchyni. Prodávají se čerstvé nebo mražené. Tepelně se upravují v pokrmu a nakonec se vyjmou. Nahradit je může citrónová tráva.

1 comment to Asijské koření

  • Dobrý večer – Váš pořad se mi libil – dá se říct stále líbí. Ale mám dotaz : Když mícháte několik indregiencí dohromady, stále něco zbývá – co s tím zbytkem? V tuto dobu se musí počítat se vším. Doufám, že po skončení programu se neztratí Vaše recepty z internetu.

    S pozdravem Jaroslava Kaššayová


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.