4 porce
- 30 dkg pstružího filé
- 3 dkg lososího kaviáru
- 20 dkg mouky
- 2 vajíčka
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 obyčejná cibule
- 10 dkg másla
- 1 červená cibule
- 1 svazeček petrželové natě
- 1 salátová okurka
- 1 hlávka salátu lollo rosso
- hřebíček
- 1 slepičí polévka v kostce
- 1 svazeček pažitky
- sůl
Mouku, vajíčka a zakysanou smetanu smícháme s troškou soli, načež z těchto ingrediencí uhněteme měkké těsto. To potom na hodinu vložíme do chladničky.
Pstruží filé zbavíme zbylých kůstek, rozkrájíme na malé kostičky a smícháme je s jemně nasekanou cibulí, solí a pepřem.
Odpočaté těsto klasickou metodou vyválíme na tloušťku asi 1 mm, a až s tím budeme hotovi, začneme z těsta vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajovat kolečka o průměru 4 centimetry.
Doprostřed každého kolečka vložíme tolik náplně, co se vejde na kávovou lžičku, načež těsto přeložíme napůl a oba jeho konce důkladně stiskneme, aby se slepily. Tak nám vznikne jakýsi půlměsíček, který opět přehneme – a na obou koncích k sobě těsto opět pořádně přimáčkneme.
Do vody přivedené k varu dáme hřebíček a kostku slepičí polévky. V této polévce budeme pelmeně vařit.
Na vrch uvařených taštiček přijde smetana a kaviár, a potom je ještě posypeme i nadrobno nasekanou cibulí a petrželkou.
Ze salátové okurky, ze salátu a pažitky vytvoříme ikebanu, kterou umístíme do středu talíře. Potom k ní naklademe pelmeně a s touto nádhernou jedlou ozdobou je podáváme.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3768
Poslední tip, trik či komentář