reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Závin plněný dýní a mákem

4 porce

  • 1 dýně
  • 2 balení závinového těsta
  • 40 dkg mletého máku
  • 5 vajíček
  • 15 dkg másla
  • 1 dl medu
  • 10 dkg delikatesních zlatých hrozinek
  • 2 dl vína „tokaji aszú”
  • 1 limetka
  • 1 citron
  • 20 dkg mletých sušenek
  • 30 dkg krystalového cukru
  • práškový cukr

Cukr a mák zalijeme trochou vody a uvaříme si krém. Přilijeme k němu citronovou šťávu a rozvaříme v něm nahrubo nastrouhanou dýni. Přidáme hrozinky máčené v tokajském víně a polovinu mletých sušenek. Všechno důkladně smícháme a vzniklou hmotu necháme vychladnout.

Až vychladne, přidáme k ní tuhý sníh, který si ušleháme z vaječných bílků.

Pláty závinového těsta rozložíme na navlhčené utěrce. Po vrstvách je potřeme máslem, posypeme mletými sušenkami, naplníme makovou náplní a svineme.

V předehřáté troubě pečeme při teplotě 160 °C. Doba pečení 20-25 minut.

Ohřejeme si med, nastrouháme do něho kůru z citronu a limetky, a tak získáme polevu, kterou budeme závin polévat těsně před podáváním. Na stole ještě každou nabízenou porci posypeme práškovým cukrem.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3753

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.