reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Acciughe al prezzemolo – Ančovičky s petrželkou

4 porce

  • 400 g čerstvých ančoviček
  • 2 dl bílého vína
  • 2 dl oleje extra virgin
  • 1 svazek petržele
  • citronová šťáva
  • sůl

Ančovičky vyčistíme tak, že zlomíme hlavičku a odstraníme s ní 
i vnitřnosti, páteř ponecháme, aby se rybky nerozpadly při vaření. Dáme je do vlažné vody, přilijeme bílé víno a ohříváme asi 7 minut na jemném plameni. Voda by neměla bublat. Poté odstraníme páteř a ančovičky nasekáme. Smícháme je v míse s olivovým olejem, citronovou šťávou 
a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a podáváme s chlebem.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=791&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.