4 porce
- 400 g čerstvých ančoviček
- 2 dl bílého vína
- 2 dl oleje extra virgin
- 1 svazek petržele
- citronová šťáva
- sůl
Ančovičky vyčistíme tak, že zlomíme hlavičku a odstraníme s ní i vnitřnosti, páteř ponecháme, aby se rybky nerozpadly při vaření. Dáme je do vlažné vody, přilijeme bílé víno a ohříváme asi 7 minut na jemném plameni. Voda by neměla bublat. Poté odstraníme páteř a ančovičky nasekáme. Smícháme je v míse s olivovým olejem, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a podáváme s chlebem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=791&u=342
Poslední tip, trik či komentář