reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Amaretti

4 porce

  • 12,5 dkg loupaných mandlí
  • 12,5 dkg práškového cukru
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • 2 vaječné bílky
  • 8 dkg jemného krystalového cukru
  • 1 kávová lžička mandlové esence

Troubu si nejprve předehřejeme na teplotu 180 C. Mandle, práškový cukr a mouku nasypeme do hmoždíře nebo do mlýnku a rozdrtíme na jemnou moučku (pozor ale, abychom to s tou jemností nepřehnali, protože se z mandlí vyloučí spousta oleje).

Ve skleněné míse si rozšleháme vaječné bílky, přisypeme k nim krystalový cukr a potom z nich ušleháme tuhý sníh. Přidáme mandlovou směs, mandlovou esenci a všechno nenásilnými pohyby promícháme.

Vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s obyčejnou hubičkou o průměru 1 cm, s jehož pomocí pak do pekáče vymačkáme (v dostatečné vzdálenosti od sebe) několik placiček o šířce 3 cm. Povrch budoucího mandlového pečiva uhladíme vlhkým prstem a pečeme přibližně 40 minut, aby se nám placičky upekly pěkně do zlatova. Potom vypneme troubu a otevřeme dvířka, aby hotové sušenky mohly vychladnout a vyschnout. Uskladníme je v hermeticky uzavřené krabici.

Zdroj: TV Paprika Italské pochoutky http://tvpaprika.hu/cs/node/3841

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.