4 porce
- 12,5 dkg loupaných mandlí
- 12,5 dkg práškového cukru
- 3 polévkové lžíce mouky
- 2 vaječné bílky
- 8 dkg jemného krystalového cukru
- 1 kávová lžička mandlové esence
Troubu si nejprve předehřejeme na teplotu 180 C. Mandle, práškový cukr a mouku nasypeme do hmoždíře nebo do mlýnku a rozdrtíme na jemnou moučku (pozor ale, abychom to s tou jemností nepřehnali, protože se z mandlí vyloučí spousta oleje).
Ve skleněné míse si rozšleháme vaječné bílky, přisypeme k nim krystalový cukr a potom z nich ušleháme tuhý sníh. Přidáme mandlovou směs, mandlovou esenci a všechno nenásilnými pohyby promícháme.
Vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s obyčejnou hubičkou o průměru 1 cm, s jehož pomocí pak do pekáče vymačkáme (v dostatečné vzdálenosti od sebe) několik placiček o šířce 3 cm. Povrch budoucího mandlového pečiva uhladíme vlhkým prstem a pečeme přibližně 40 minut, aby se nám placičky upekly pěkně do zlatova. Potom vypneme troubu a otevřeme dvířka, aby hotové sušenky mohly vychladnout a vyschnout. Uskladníme je v hermeticky uzavřené krabici.
Zdroj: TV Paprika Italské pochoutky http://tvpaprika.hu/cs/node/3841
Poslední tip, trik či komentář