1–2 porce
- 4 lžíce krystalového cukru
- 150 ml jablkového džusu
- 1/4 ananasu
- 1 lžička zeleného pepře namočeného nebo nakládaného
- 50 ml kubánského rumu
- 1 banán
- 1/2 limetky
na ozdobu
- snítka máty a jahoda
Očištěný ananas nakrájíme na plátky 1 cm silné.
Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, vlijeme teplý jablečný džus, svaříme a vložíme do něj plátky ananasu, zelený pepř (můžeme trochu podrtit lžící), minutu podusíme.
Banán podélně rozkrojíme, potřeme citronem a na suché pánvi ho opečeme nejprve na straně se slupkou, pak z té druhé. Ananas přihřejeme, zastříkneme rumem, oflambujeme (zapálíme rum, ale ne pod digestoří), klademe na talíř, doplníme banánem a podáváme se snítkou máty a jahodou.
Zdroj: KLuci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-15.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=754
Poslední tip, trik či komentář