reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Anglický krém s jahodami

  • 15 žloutků
  • 1 l plnotučného mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 10 lžic krystalového cukru
  • 500 g jahod

Do nádoby vložíme žloutky, cukr, semínka z vanilkového lusku a rozmícháme. Mléko ohřejeme, vložíme do něj vanilkový lusk zbavený semínek (mléko nám ještě pěkně ovoní). Do žloutkové směsi přilijeme polovinu horkého mléka, promícháme a vše nalijeme zpět do hrnce s horkým mlékem.

Směs velmi pomalu zahříváme, mícháme, dokud nebude na vařečce zůstávat jemný „film“, který viditelně porušíme přejetím prstu. Směs nesmíme vařit, jinak bychom získali omeletu. V momentě, kdy na vařečce zůstává film, přelijeme do čisté mísy a necháme důkladně vychladit. Vychlazený krém servírujeme s čerstvými jahodami.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=927

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.