reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Anýzové kostky

korpus

  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžíce tlučeného anýzu
  • 120 g másla
  • 3 žloutky
  • máslo na pomazání pečicího papíru

ořechový sníh

  • 3 bílky
  • 140 g moučkového cukru
  • 50 g strouhané čokolády na vaření
  • 100 g strouhaných lískových nebo vlašských ořechů

Mouku, kypřicí prášek, cukr a tlučený anýz vypracujeme se změklým máslem a žloutky v hladké těsto, které necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet.

Poté těsto vyválíme na požadovanou velikost a přeneseme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem potřeným máslem. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme při 180 °C asi 8 minut.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a oříšky. Touto hmotou potřeme anýzový korpus a dopečeme ho při 160 °C asi 15 minut dozlatova (sníh se nesmí lepit).

Zchladlý koláč krájíme na čtverečky.

Anýzové kostky chutnají skvěle jako vánoční nebo čajové pečivo.

Zdroj: klucivakci.cz http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0033&premiera=1&deid=1137&recept=693

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.