- 1 velká cibule (cca 200 g)
- 5 velkých lžic oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 velká rajčata
- 400 g listového špenátu
- 2 kuřecí kostry
- 2 kuřecí stehna
- 1 velká lžíce citronu
- sůl
- 1 drůbeží bujon
- 4 kuličky nového koření
- 1 menší cibule do vývaru
Do studené vody vložíme dobře opraná a kůže zbavená kuřecí stehna a také kostry. Osolíme, přidáme nové koření a cibuli a vaříme zvolna asi hodinu, abychom získali dobrý vývar. Kuře a kostry vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Obereme je a maso pokrájíme. Vývar přecedíme přes jemné sítko, aby byl čistý. Do hrnce dáme olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli (ne dozlatova). Pak přidáme na proužky nakrájený česnek a restujeme s cibulí jen asi ½ minuty. Rozpůlíme rajčata, která do hrnce nastrouháme na hrubém struhadle, tak aby nám slupka zůstala v ruce.
Špenát, který jsme si asi půl hodiny předem vyndali z mrazáku, pokrájíme a přidáme do hrnce. Vše zalijeme vývarem, přidáme bujon a vaříme asi 10 minut na mírném ohni. Nakonec do hrnce dáme pokrájené maso a ještě asi 5 minut společně vaříme. Polévku stáhneme z ohně, dochutíme lžící citronové šťávy a dosolíme podle chuti.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/arabsky-spenat
Poslední tip, trik či komentář