reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Arabský špenát

  • 1 velká cibule  (cca 200 g)
  • 5 velkých lžic oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 velká rajčata
  • 400 g listového špenátu
  • 2 kuřecí kostry
  • 2 kuřecí stehna
  • 1 velká lžíce citronu
  • sůl
  • 1 drůbeží bujon
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 menší cibule do vývaru

Do studené vody vložíme dobře opraná a kůže zbavená kuřecí stehna a také kostry. Osolíme, přidáme nové koření a cibuli a vaříme zvolna asi hodinu, abychom získali dobrý vývar. Kuře a kostry vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Obereme je a maso pokrájíme. Vývar přecedíme přes jemné sítko, aby byl čistý. Do hrnce dáme olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli (ne dozlatova). Pak přidáme na proužky nakrájený česnek a restujeme s cibulí jen asi ½ minuty. Rozpůlíme rajčata, která do hrnce nastrouháme na hrubém struhadle, tak aby nám slupka zůstala v ruce.

Špenát, který jsme si asi půl hodiny předem vyndali z mrazáku, pokrájíme a přidáme do hrnce. Vše zalijeme vývarem, přidáme bujon a vaříme asi 10 minut na mírném ohni. Nakonec do hrnce dáme pokrájené maso a ještě asi 5 minut společně vaříme. Polévku stáhneme z ohně, dochutíme lžící citronové šťávy a dosolíme podle chuti.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/arabsky-spenat

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.