reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Aromatické bylinkové rizoto se strouhaným parmazánem, rukolou a třešňovými rajčátky

Aromatické bylinkové rizoto se strouhaným parmazánem, rukolou a třešňovými rajčátky
Pro 4 osoby

  • 400 g rýže na rizoto
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml bílého vína
  • 1,2 l vývaru
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • 100 g špenátu
  • 100 g rukoly
  • po 1/2 svazku petrželky a bazalky
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • pár třešňových rajčátek na ozdobení

1. Rýži propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a necháme zpěnit na oleji. Přidáme rýži a rovněž ji dáme zpěnit. Přilijeme víno a vývar a necháme přejít varem. Ochutíme solí, pepřem a muškátem a při mírné teplotě vaříme pod pokličkou 20 až 25 minut.
2. Špenát a rukolu přebereme a omyjeme. Bylinky omyjeme. Vše necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Když se rýže dovaří, přidáme k ní všechnu nakrájenou zeleninu a necháme krátce stát.
3. Rizoto upravíme na talíř a ozdobíme strouhaným parmazánem, rukolou a třešňovými rajčátky.
Příprava: asi 25 minut
Na osobu: 510 kcal; 2130 kJ; bílkoviny: 18 g; tuky: 12 g; sacharidy: 74 g; cholest: 18 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.