reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Artyčoky podle Reine Sammut

Ingredience:

  • 8 artyčoků
  • voda
  • citron
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 plátky špeku nebo pancetty
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • sklenka bílého vína
  • snítka tymiánu
  • ¾ litru kuřecího vývaru
  • čerstvá bazalka

Očistěné artyčoky vložíme do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědly.

Mrkev, cibuli a špek nakrájíme na malinkaté kostičky, česnek nasekáme.

Na olivovém oleji nejprve vypečeme špek s cibulí, po chvilce přidáme mrkev, opečeme, poté česnek, osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem, necháme zredukovat, přidáme snítku tymiánu, zalijeme kuřecím vývarem, přivedeme k varu, vložíme artyčoky a vaříme 15–20 minut.

Na talíř servírujeme artyčoky, doplníme zeleninou a šťávou, ozdobíme bazalkou.

Zdroj: Artyčoky podle Reine Sammut; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1461-artycoky-podle-reine-sammut/ [On-line 29.07.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.