reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččin šormazl

4 porce:

  • 300 g fazolí
  • 200 g krup
  • 3 lžíce oleje nebo sádla
  • svazek mladé cibulky nebo 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 200 g vepřových škvarků
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře

Fazole propláchneme a necháme den namočené ve vodě. Druhý den je spolu s kroupami uvaříme.
Na rozpuštěném sádle dozlatova orestujeme nasekanou cibulku, přidáme uvařené fazole a kroupy, očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu a vše dusíme asi 15 minut. Nakonec přidáme škvarky a směs podle chuti osolíme a opepříme.
Hotový pokrm podáváme s opečenou cibulkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.