reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččiny buchty s čokoládou

Suroviny :

  • 500 g hrubé mouky
  • 30 g droždí
  • 100 g moučkového cukru
  • ¼ l mléka
  • půl lžičky soli
  • 2 žloutky
  • 100 g másla + 50 g na potírání
  • 300 g hořké čokolády

1) Droždí smíchejte v menší misce se lžičkou cukru, rozmíchejte až se rozpustí. Přidejte 150 g mouky, 2 dcl vlažného mléka, rozmíchejte a lehce posypejte moukou. Tento kvásek přikryjte utěrkou a nechte v teple vykynout.

2) Zbylou mouku v míse promíchejte se solí a zbytkem cukru, přidejte vykynutý kvásek. V kastrůlku si rozpusťte máslo, ať se vám později dobře zapracovává. Ve zbylém mléce rozmíchejte žloutky a pomalu tuto tekutou směs vmíchejte do mouky s kváskem. Pak přidejte rozpuštěné máslo (nemělo by být horké, jen teplé). Důkladně propracujte, a to rukama, kynuté těsto to má rádo a vy si zase dobře osaháte jeho strukturu. Hladké těsto posypejte moukou, zakryjte utěrkou a dejte vykynout.

3) Na pomoučněném vále rozválejte vykynuté těsto na placku tlustou cca centimetr a půl. Nakrájejte ji na čtverce o straně cca 10 cm. Doprostřed každého čtverce dejte na sebe položené dvě kostičky čokolády, zabalte, a skládejte je vedle sebe do máslem vymaštěného pekáče, přičemž každou potřete ze všech stran rozpuštěným máslem. Nechte je ještě čtvrt hodiny nakynout.

4) Upečte při 150°C dozlatova, mělo by to trvat asi 20 minut. Ještě teplé vyklopte, vychladlé oddělte od sebe, na talíři pocukrujte.

Zdroj: Babiččiny buchty s čokoládou; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-ze-dvojky-karoliny-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 05.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.