Ingredience
- Bílý toastový chléb
- Petrželka
- Tymián
- Mletý kmín
- 16 ks malých žampionů
- 100 g másla
- 2 vejce
- 50 g parmezánu
- 1 lžíce lanýžového oleje
Toastový chléb zbavíme kůrky a vysušíme v troubě. Do mixéru dáme nalámaný chléb, bylinky bez stonků a kmín a začneme mixovat.
Rozehřejeme si máslo a na něm opečeme žampiony. Poté je vložíme do rozmixované směsi. Vajíčko vložíme do vody, která se nevaří a má maximálně 80 °C.
Žloutek vydloubneme z vejce a naaranžujeme do důlku v jáhlovém rizotu. Dozdobíme hoblinkami z parmezánu a pokapeme lanýžovým olejem.
Zdroj: Baby žampiony v bylinkové krustě a pošírovaný žloutek k jáhlovému rizotu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2326-baby-zampiony-v-bylinkove-kruste-a-posirovany-zloutek-k-jahlovemu-rizotu/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář