reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Baby žampiony v bylinkové krustě a pošírovaný žloutek k jáhlovému rizotu

Ingredience

  • Bílý toastový chléb
  • Petrželka
  • Tymián
  • Mletý kmín
  • 16 ks malých žampionů
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 50 g parmezánu
  • 1 lžíce lanýžového oleje

Toastový chléb zbavíme kůrky a vysušíme v troubě. Do mixéru dáme nalámaný chléb, bylinky bez stonků a kmín a začneme mixovat.

Rozehřejeme si máslo a na něm opečeme žampiony. Poté je vložíme do rozmixované směsi. Vajíčko vložíme do vody, která se nevaří a má maximálně 80 °C.

Žloutek vydloubneme z vejce a naaranžujeme do důlku v jáhlovém rizotu. Dozdobíme hoblinkami z parmezánu a pokapeme lanýžovým olejem.

Zdroj: Baby žampiony v bylinkové krustě a pošírovaný žloutek k jáhlovému rizotu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2326-baby-zampiony-v-bylinkove-kruste-a-posirovany-zloutek-k-jahlovemu-rizotu/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.