Suroviny:
- bageta
- lilek
- cuketa
- sýr Provolone
- rozmarýn
- šalvěj
- olivový olej
na pesto:
- česnek
- piniové oříšky
- sušená rajčata
- bazalka
- petrželka
- olivový olej
- citronová kůra
- sůl
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme zhruba 15 minut vypotit. Přidáme k němu ještě nakrájenou cuketu, osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme na grilu. Grilovanou zeleninu přendáme do mísy a posypeme čerstvě nasekanými bylinkami. Teď si připravíme pesto: v hmoždíři zpracujeme nasekaný česnek, bazalku, petrželku, sušená rajčata, piniové oříšky, olivový olej, citronovou kůru a sůl.
Bagetu rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli opéct na grilu. Pak ji potřeme pestem a vrstvíme na ni orestovanou zeleninu a nakrájený sýr. Naporcujeme a podáváme.
Zdroj: BAGETA S GRILOVANOU ZELENINOU A SÝREM PROVOLONE; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-grilovani-pro-poradne-chlapy [On-line 10.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář