Pro 4 osoby
- 150 g hladké mouky
- sůl
- 225 ml mléka
- 2 vejce
- 4 rajčata
- 300 g mozzarelly
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř
- 4 větvičky bazalky
Na těsto na omelety smícháme v míse mouku, 1/2 lžičky soli, mléko a vejce. Přikryté těsto necháme krátce odpočinout.
Rajčata omyjeme, mozarellu slijeme, necháme okapat a obojí nakrájíme na plátky. Dva plechy vyložíme papírem na pečení a troubu zahřejeme na 250 °C.
Na pánvi rozehřejeme vždy 1 lžíci olivového oleje a postupně opečeme 4 tenké omelety. Ty vložíme na připravený plech a obložíme rajčaty a mozzarellou. Nakonec vydatně pokapeme zbylým olejem, okořeníme solí a pepřem a v předehřáté troubě pečeme tak dlouho, až se sýr začne roztěkat. Bazalku omyjeme, vytřepeme z ní vodu, lístečky otrháme a omelety jimi ozdobíme.
Příprava: asi 25 minut
Omelety opečeme nejprve dozlatova z jedné strany, pak je překlopíme na mělký talíř a necháme znovu neopečenou stranou sklouznout na pánev a opékáme je z druhé strany. Máme-li nepřilnavou pánev, používáme kromě talíře i obracečku, ale jen tu z horkuvzdorného plastu, abychom pánev nepoškrábali.
Poslední tip, trik či komentář