reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tomatové omelety

Pro 4 osoby

  • 150 g hladké mouky
  • sůl
  • 225 ml mléka
  • 2 vejce
  • 4 rajčata
  • 300 g mozzarelly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • 4 větvičky bazalky

Na těsto na omelety smícháme v míse mouku, 1/2 lžičky soli, mléko a vejce. Přikryté těsto necháme krátce odpočinout.
Rajčata omyjeme, mozarellu slijeme, necháme okapat a obojí nakrájíme na plátky. Dva plechy vyložíme papírem na pečení a troubu zahřejeme na 250 °C.
Na pánvi rozehřejeme vždy 1 lžíci olivového oleje a postupně opečeme 4 tenké omelety. Ty vložíme na připravený plech a obložíme rajčaty a mozzarellou. Nakonec vydatně pokapeme zbylým olejem, okořeníme solí a pepřem a v předehřáté troubě pečeme tak dlouho, až se sýr začne roztěkat. Bazalku omyjeme, vytřepeme z ní vodu, lístečky otrháme a omelety jimi ozdobíme.

Příprava: asi 25 minut

Omelety opečeme nejprve dozlatova z jedné strany, pak je překlopíme na mělký talíř a necháme znovu neopečenou stranou sklouznout na pánev a opékáme je z druhé strany. Máme-li nepřilnavou pánev, používáme kromě talíře i obracečku, ale jen tu z horkuvzdorného plastu, abychom pánev nepoškrábali.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.