reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Baklažánové čipy s avokádovým krémem

4 porce

  • 2 baklažány
  • 3-4 ks avokáda
  • 1 litr stolního oleje
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 10 dkg mouky
  • 2 limetky
  • ½ paličky česneku
  • 0,5 dl balzámového octa
  • 20 dkg hnědého cukru
  • 0,5 dl červeného vína
  • sůl
  • tabasco

Baklažány nakrájíme na plátky o síle 1 mm, které po obou stranách pomoučíme a osmažíme v hojném množství rozpáleného oleje.

Avokáda oloupeme, zbavíme jadérek, přimícháme k nim česnek, sůl, pepř, šťávu z limetek, olivový olej a tabasco podle chuti, načež z této směsi s pomocí tyčového mixeru umixujeme pěkně hladký krém.

Z hnědého cukru, červeného vína a balzámového octa uvaříme hustý balzámový krém a necháme jej vychladnout. Tímto krémem ozdobíme před podáváním talíř.

Baklažánové čipy na sebe potom vrstvíme střídavě s porcemi avokádového krému, až nám z nich vyroste věžička. Tu postavíme na talíř a nabízíme k ní italské slané tyčinky – grissini.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3769

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.