4 porce
- 2 baklažány
- 3-4 ks avokáda
- 1 litr stolního oleje
- 0,5 dl olivového oleje
- 10 dkg mouky
- 2 limetky
- ½ paličky česneku
- 0,5 dl balzámového octa
- 20 dkg hnědého cukru
- 0,5 dl červeného vína
- sůl
- tabasco
Baklažány nakrájíme na plátky o síle 1 mm, které po obou stranách pomoučíme a osmažíme v hojném množství rozpáleného oleje.
Avokáda oloupeme, zbavíme jadérek, přimícháme k nim česnek, sůl, pepř, šťávu z limetek, olivový olej a tabasco podle chuti, načež z této směsi s pomocí tyčového mixeru umixujeme pěkně hladký krém.
Z hnědého cukru, červeného vína a balzámového octa uvaříme hustý balzámový krém a necháme jej vychladnout. Tímto krémem ozdobíme před podáváním talíř.
Baklažánové čipy na sebe potom vrstvíme střídavě s porcemi avokádového krému, až nám z nich vyroste věžička. Tu postavíme na talíř a nabízíme k ní italské slané tyčinky – grissini.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3769
Poslední tip, trik či komentář