- 2 větší lilky
- 200 g sýra
- 5 lžic másla
- 4 větší rajčata
- 4 vejce
- 1 šálek mléka
- 1 lžíce polohrubé mouky
- sůl
- mletý pepř
- petrželka
Omyté lilky oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme na hlubší pánev nebo do kastrolu, osolíme, mírně podlijeme a necháme dusit. Přidáme na plátky nakrájená rajčata a dále dusíme. Po vydušení tekutiny přidáme 1/3 dávky másla, zasypeme moukou a osmahneme. Potom směs sejmeme z ohně, smícháme se strouhaným sýrem, na drobno posekanou petrželkou a opepříme. Vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a zapečeme dozlatova.
Podáváme s pečivem.
Poslední tip, trik či komentář