4 porce:
- 4 banány
- 2 lžíce cukru
- šťáva z 1/2 citronu
- 300 ml vody
- 4 kopečky vanilkové zmrzliny
- jahody na ozdobu
- 200 ml šlehačky
Omáčka:
- 50 g čokolády
- 100 ml smetany
- 1 lžička solamylu
200 ml vody, citrónovou stavu a cukr vaříme, dokud se cukr nezačne zabarvovat dozlatova. Potom přilijeme 100 ml vody a karamel necháme povařit. Banány podélně rozkrojíme a vaříme v karamelu z každé strany asi 2 minuty.
Polovinu smetany a čokoládu přivedeme k varu. Přimícháme zbytek smetany se solamylem a převaříme.
Banány přelijeme karamelem, ozdobíme šlehačkou a jahodami. Přidáme zmrzlinu a přelijeme omáčkou.
Poslední tip, trik či komentář