reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Banány v karamelu se zmrzlinou

4 porce:

  • 4 banány
  • 2 lžíce cukru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 300 ml vody
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • jahody na ozdobu
  • 200 ml šlehačky

Omáčka:

  • 50 g čokolády
  • 100 ml smetany
  • 1 lžička solamylu

200 ml vody, citrónovou stavu a cukr vaříme, dokud se cukr nezačne zabarvovat dozlatova. Potom přilijeme 100 ml vody a karamel necháme povařit. Banány podélně rozkrojíme a vaříme v karamelu z každé strany asi 2 minuty.
Polovinu smetany a čokoládu přivedeme k varu. Přimícháme zbytek smetany se solamylem a převaříme.
Banány přelijeme karamelem, ozdobíme šlehačkou a jahodami. Přidáme zmrzlinu a přelijeme omáčkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.