40 kousků:
Linecké těsto:
- 200 g hladké mouky
- 150 g hery
- 70 g moučkového cukru
- 1 vejce
Na třené těsto:
- 220 g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- 180 g hery
- 1 vejce
- 1 sáček vanilkového cukru
Na dohotovení:
- 100 g meruňkové marmelády
- 100 g rybízové marmelády
Smícháme všechny přísady na linecké těsto. Dobře je propracujeme a necháme v chladničce asi 30 minut odležet. Těsto pak rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj plná srdíčka, která rozložíme na plech a předpečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
Třené těsto připravíme vyšleháním hery s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem. Přidáme mouku, lehce zamícháme a cukrářským sáčkem nastříkáme po obvodu plných lineckých srdíček. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.
Meruňkovou marmeládu rozehřejeme v kastrůlku a plníme jí středy srdíček. Další kousky naplníme zase rybízovou marmeládou.
Doba přípravy kolem 50 minut.
Poslední tip, trik či komentář