Ingredience
- 140 g sladkých brambor batátů
- 140 g brambor typu C
- 2 vejce
- 30 ml smetany
- 30 g másla
- 1 lžička škrobu
- Sůl
- Pepř
- Muškátový oříšek
Sladké a běžné brambory uvaříme a prolisujeme je do mísy. Přidáme žloutky, smetanu, máslo a škrob a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pak do hmoty vmícháme sníh z bílků.
Směsí naplníme formičky a dáme je na 10 až 15 minut péct při 170 stupních.
Jako přílohu doporučujeme salát z polníčku.
Zdroj: Batátové Suflé; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2738-batatove-sufle/ [On-line 25.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář