Ingredience
- 3 vejce
- 120 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 100 g ementálu
- 100 ml smetany
Na pórek:
- 100 g pórku
- 2 lžíce škrobové mouky tempura
- 300 ml slunečnicového oleje
- 300 ml lanýžového oleje
Z hladké mouky, vajec, mléka, soli a pepře vymíchejte polotuhé těsto. Na hrnec s vroucí vodou položte struhadlo na halušky, přes které nechte těsto po kouskách prokapat do vody. Spätzle jsou uvařené, když vyplavou na hladinu. Trvá to jen pár minut.
K uvařeným spätzlím přidejte nastrouhaný sýr a smetanu. Vše promíchejte a dejte zapéct do trouby rozehřáté na 170 stupňů.
Pórek nakrájejte na nudličky, obalte jej v tempuře a zprudka osmažte v oleji. Hotové bavorské käsespätzle podávejte se smaženým pórkem a pokapané lanýžovým olejem.
Zdroj: Bavorské käsespätzle s pórkem v tempuře; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2840-bavorske-kasespatzle-s-porkem-v-tempure/ [On-line 10.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář