reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bavorské käsespätzle s pórkem v tempuře

Ingredience

  • 3 vejce
  • 120 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g ementálu
  • 100 ml smetany

Na pórek:

  • 100 g pórku
  • 2 lžíce škrobové mouky tempura
  • 300 ml slunečnicového oleje
  • 300 ml lanýžového oleje

Z hladké mouky, vajec, mléka, soli a pepře vymíchejte polotuhé těsto. Na hrnec s vroucí vodou položte struhadlo na halušky, přes které nechte těsto po kouskách prokapat do vody. Spätzle jsou uvařené, když vyplavou na hladinu. Trvá to jen pár minut.

K uvařeným spätzlím přidejte nastrouhaný sýr a smetanu. Vše promíchejte a dejte zapéct do trouby rozehřáté na 170 stupňů.

Pórek nakrájejte na nudličky, obalte jej v tempuře a zprudka osmažte v oleji. Hotové bavorské käsespätzle podávejte se smaženým pórkem a pokapané lanýžovým olejem.

Zdroj: Bavorské käsespätzle s pórkem v tempuře; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2840-bavorske-kasespatzle-s-porkem-v-tempure/ [On-line 10.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.