reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bazalkový olej

Na 2 lahve (po 500 ml) si připravíme:

  • 1 l olivového oleje
  • 150 g lístků a stonků čerstvé bazalky

Olivový olej zahřejeme na asi 40 stupňů. Do lahví se širokým hrdlem vložíme lístky bazalky a přidáme i stonky, které nejprve lehce naklepeme.
Bazalku zalijeme nahřátým olejem, uzavřeme víčkem nebo překryjeme celofánem a ovážeme.
Bazalkový olej používáme nejdřív za tři týdny po této době ho můžeme přefiltrovat a přelít do čistých lahví, aby déle vydržel. Chceme-li lahodný olej věnovat jako dárek, musíme si ho nachystat včas.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.