reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrušky v pálence

Na 1 sklenici (1l) si připravíme:

  • 3-4 zralé hrušky
  • 300 g cukru
  • 150 ml vody
  • 500 ml hruškovice, vodky nebo jiné málo aromatické pálenky
  • 1 vanilkový lusk

Cukr rozvaříme s vodou, vanilkou a necháme zchladnout. Potom promícháme s pálenkou.
Pevné zralé hrušky omyjeme, osušíme, slupku propícháme ostrou špejlí a naskládáme je do sklenice. Zalijeme směsí sirupu s vanilkou a pálenkou a sklenici uzavřeme.
Naložené hrušky necháme v chladu a temnu rozležet – čím déle, tím lépe. Teprve pak pochoutku podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.