- 1 bažant,
- 150 g slaniny,
- sádlo, sůl
Nádivka:
- 3-4 rohlíky,
- 2 dcl mléka,
- 3 žloutky,
- 3 bílky,
- 1/8 másla,
- 150 g slaniny,
- 2-3 stroužky česneku,
- ½ jablka,
- oříšek muškátu,
- 2 bobkové listy,
- 4 kuličky nového koření,
- pepř, sůl, vodu
Bažanta naporcujeme na čtvrtky a prošpikujeme slaninou. Osolíme a dáme do sádlem vymazaného pekáče. Nakrájené rohlíky zalijeme mlékem, přidáme žloutky, máslo, nakrájenou slaninu, česnek, muškát, osolíme, opepříme a vše zamícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do směsi. Nádivku dáme do pekáče k bažantovi, přidáme divoké koření, podlijeme vodou a pečeme na 200°C asi 1 ½ hodiny.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bazant-s-nadivkou.html
Poslední tip, trik či komentář