reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bažant s nádivkou

  • 1 bažant,
  • 150 g slaniny,
  • sádlo, sůl

Nádivka:

  • 3-4 rohlíky,
  • 2 dcl mléka,
  • 3 žloutky,
  • 3 bílky,
  • 1/8 másla,
  • 150 g slaniny,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • ½ jablka,
  • oříšek muškátu,
  • 2 bobkové listy,
  • 4 kuličky nového koření,
  • pepř, sůl, vodu

Bažanta naporcujeme na čtvrtky a prošpikujeme slaninou. Osolíme a dáme do sádlem vymazaného pekáče. Nakrájené rohlíky zalijeme mlékem, přidáme žloutky, máslo, nakrájenou slaninu, česnek, muškát, osolíme, opepříme a vše zamícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do směsi. Nádivku dáme do pekáče k bažantovi, přidáme divoké koření, podlijeme vodou a pečeme na 200°C asi 1 ½ hodiny.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bazant-s-nadivkou.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.