reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Belgická káva

Pro 4 osoby si připravíme

  • 4 šálky kávy
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • špetku kardamomu
  • 100 ml smetany ke šlehání

Připravíme si čtyři šálky velmi silné turecké kávy. Přecedíme ji přes papírový filtr, tři šálky přefiltrované kávy nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu.
V misce rozmícháme metličkou žloutky se zbylou vychladnou kávou, přidáme cukr, špetku kardamomu a za stálého šlehání vlijeme do vařící se kávy.
Mícháme na mírném ohni tak dlouho, až káva zhoustne. Odstavíme a za občasného míchání necháme zchladnout.
Když je téměř studená, přimícháme velice opatrně dotuha ušlehanou smetanu, nalijeme do šálků a podáváme. Tato káva může nahradit sladký dezert.
Doba přípravy asi 30 minut. 1 porce asi 650 kJ/155kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.