Na 4 porce potřebujeme:
- 800 g filetu mořské ryby (treska, mořská štika),
1/2 citronu,
sůl,
čerstvě mletý pepř,
slunečnicová semínka,
sezamová semínka,
dýňová semínka,
petrželka
Salát:
- 150 g quinoy,
- 220 ml zeleninového vývaru,
- 1 lžíce olivového oleje,
- šťáva z citronu,
- ½ avokáda,
- červená paprika,
- okurka,
- cuketa,
- bylinky – máta,
- petržel,
- koriandr,
- bazalka (alespoň 2 z toho)
Filety vložíme na rozehřátou pánev. Zastříkneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Filet opečeme z obou stran. Semínka smícháme s najemno nasekanou petrželkou. Rybu pokryjeme směsí ze semínek a jemně přitlačíme dlaní. Pánev s rybou dejte do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 5 minut.
Guinou zalijeme vývarem a vaříme, dokud do sebe nevsákne veškerou tekutinu (asi 10–15 minut). Smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou a necháme vychladnout. Veškerou zeleninu nakrájíme na menší kousky a přimícháme ke quinoe. Bylinky (asi dvě hrsti) nasekáme a také přimícháme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bila-ryba-s-krupavou-krustou-1-3-2010.html
Poslední tip, trik či komentář