Suroviny:
- 1 kg bílé tresky
- 2 vejce (zvlášť žloutek a bílek)
- citron
- hrnek hladké mouky
- olej slunečnicový a olivový
- ocet
- mléko
- černé pivo
- kurkuma
- sladká paprika
- chilli paprika
- sůl, pepř
- prášek do pečiva
- česnek
- brambory
- toastový chleba
Pokrájené brambory osmažíme, vyndáme a necháme okapat.
Rybu naporcujeme, osolíme, pokapeme citronem.
Smícháme 2 žloutky, pivo, mléko, mouku, prášek do pečiva, kurkumu, pepř, sůl, sníh ze 2 bílků a rybu v těstíčku obalíme. Smažíme na oleji.
Plátky pokrájeného toastu zalijeme mlékem, přidáme roztlučený česnek, 2 žloutky, šťávu z ½ citronu, mletou papriku, mletou chilli papriku, pepř, sůl. Rozšleháme a máme majonézu.
Zdroj: BÍLÁ TRESKA V TĚSTÍČKU S HRANOLKAMI A ČESNEKOVOU MAJONÉZOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 26.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář