reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bílé kysané zelí s dýní

4 porce:

  • 500 g bílého kysaného zelí
  • 1 velká cibule
  • 250 g dýně
  • 100 g slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • ocet

Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí. Necháme podusit doměkka a poté přidáme 2/3 na kostky nakrájené dýně
Zbývající 1/3 dýně nastrouháme a také přidáme do zeli, které se tím zahustí.Přidáme propasírovaný česnek, osolíme a opepříme dle chuti.Na závěr dochutíme cukrem, případně octem do sladkokyselé chuti.
Podáváme na lehkým přelitím na kostičky nakrájené a orestované slaniny a můžeme přidat i plátky opečené anglické slaniny.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.