Kuličky
- 1 kg mletého bizoního zadního masa
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
- 3 lžíce strouhané gorgonzoly
- ½ hrnku strouhanky
- ½ cibule na drobné kostičky
- 2 vejce
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžíce balsamikového octa
- mletý pepř
Všechny uvedené ingredience smícháme, tvarujeme kuličku o průměru cca 2,5 cm a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Omáčka
- 3 lžíce oleje
- ½ cibule
- 1 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce kečupu
- 200 g rajského protlaku
- 1 ½ lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- mletý pepř
- olej
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohněda, zasypeme cukrem, když se rozpustí, zarestujeme kečup a rajský protlak, ochutíme chilli omáčkou, worcesterskou omáčkou, pepřem a solí.
Provaříme zvolna 5 minut a podáváme s pečenými kuličkami.
Zdroj: Bizoní kuličky s pikantní omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1542-bizoni-kulicky-s-pikantni-omackou/ [On-line 07.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář