4 porce
- 60 dkg černých mušlí
- 20 dkg zelených mušlí
- 1 celá hlavička česneku
- 10 dkg čerstvé bazalky
- 2 dkg pažitky
- 3 dl zakysané smetany
- 1 svazeček salátu rukkola
- 2 citrony
- 5 dkg malých třešňových rajčátek
- sůl
- pepř
Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme.
Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s těmito přísadami potom spaříme (blanšírujeme) oba druhy mušlí.
Ze salátu rukkola vytvoříme hnízdečko, do kterého vložíme černé mušle. Kolem dokola urovnáme zelené mušle a vedle nich umístíme dílky citronu. Na zelené mušle potom nakapeme kořeněnou smetanu. Nakonec tuto kreaci ozdobíme třešňovými rajčátky.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3748
Poslední tip, trik či komentář