reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Blanšírované mušle ve dvou barvách

4 porce

  • 60 dkg černých mušlí
  • 20 dkg zelených mušlí
  • 1 celá hlavička česneku
  • 10 dkg čerstvé bazalky
  • 2 dkg pažitky
  • 3 dl zakysané smetany
  • 1 svazeček salátu rukkola
  • 2 citrony
  • 5 dkg malých třešňových rajčátek
  • sůl
  • pepř

Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme.

Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s těmito přísadami potom spaříme (blanšírujeme) oba druhy mušlí.

Ze salátu rukkola vytvoříme hnízdečko, do kterého vložíme černé mušle. Kolem dokola urovnáme zelené mušle a vedle nich umístíme dílky citronu. Na zelené mušle potom nakapeme kořeněnou smetanu. Nakonec tuto kreaci ozdobíme třešňovými rajčátky.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3748

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.