reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Blesková jablečná roláda

Tuto roládu bychom také mohli nazvat převrácenou roládou. Její náplň totiž pečete současně s korpusem, lépe řečeno pod korpusem, a musíte s ní udělat malý akrobatický (snadný, nelekejte se) kousek – tj. pomocí druhého plechu ji převrátit, teprve poté zarolovat.

  • 4 vejce
  • 180 g krupicového cukru
  • 6−8 lžic polohrubé mouky
  • 250 g nastrouhaných jablek
  • skořice a cukr na posypání

Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.

Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, do níž vmícháme polohrubou mouku.

Těsto vlijeme na jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160−170 °C 15−20 minut. Ještě na teplou roládu rozprostřeme vlhkou utěrku, přiklopíme druhým plechem a obrátíme. Roládu opatrně stočíme pomocí utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.

Zdroj: Blesková jablečná roláda; ČT – Kluci v akcihttp://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1019 [On-line 9.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.