reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bliny

Suroviny

  • pohanková a žitná mouka 35 g
  • hladká mouka 100 g
  • sušené droždí 1 lžička
  • sůl 1/2 lžičky
  • mléko 125 ml
  • zakysaná smetana 80 g
  • vejce 1 ks
  • olivový olej

V míse smícháme všechny sypké suroviny. Mléko a zakysanou smetanu dáme do kastrůlku a za občasného míchání metličkou ohřejeme – nesmí se však vařit. Do mléčné směsi zamícháme žloutek a metličkou vše zamícháme do moučné směsi. Mícháme dohladka a necháme na teplém místě přikryté čistou utěrkou 30 minut kynout.

Do vykynutého těsta zlehkazamícháme sníh ušlehaný z bílku tak, aby v těstě nebyly vidět kousky sněhu.

Rozpálíme si pánev a lehce ji potřeme olejem. Pomocí lžíce na pánev klademe těsto ve tvaru malých lívanečků a z každé strany opékáme zhruba minutu.Bliny jsou nejlepší ještě teplé, ale i vlahé či studené udělají velkou parádu.

Zdroj: Bliny; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bliny  [On-line 23.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.