- celá ryba blue eye cod 1 kus
- chřest 4 svazky
- červená řepa 1 kus
- celer 1 kus
- mléko 0.5 l
- špenát 1 svazek
- sůl 1 špetka
- bílý pepř 1 špetka
Rybu naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji ji na pánvi restujeme po obou stranách asi deset minut. Necháme ještě šest minut dojít v teple, aby se provařila.
Chřest uvaříme nad párou nebo ve vařící vodě (podle síly chřestu). Zchladíme ho v ledové vodě a podáváme s panchettou.
Mladou červenou řepu vaříme v páře asi třicet minut. Oloupeme a necháme vychladnout.
Celer očistíme, nakrájíme na kostky a v osoleném a okořeněném mléce vaříme asi půl hodiny doměkka. Rozmixujeme na pyré, podle chuti přidáme máslo na zjemnění.
Listy čerstvého špenátu rychle osmažíme na pánvičce na másle nebo oleji.
Rybu podáváme s celerovou kaší a veškerou zeleninou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/blue-eye-cod-s-celerem-spenatem-cervenou-repou-pancettou [On-line 30.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář