reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Blue Eye Cod s celerem, špenátem, červenou řepou a pancettou

  • celá ryba blue eye cod 1 kus
  • chřest 4 svazky
  • červená řepa 1 kus
  • celer 1 kus
  • mléko 0.5 l
  • špenát 1 svazek
  • sůl 1 špetka
  • bílý pepř 1 špetka

Rybu naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji ji na pánvi restujeme po obou stranách asi deset minut. Necháme ještě šest minut dojít v teple, aby se provařila.

Chřest uvaříme nad párou nebo ve vařící vodě (podle síly chřestu). Zchladíme ho v ledové vodě a podáváme s panchettou.

Mladou červenou řepu vaříme v páře asi třicet minut. Oloupeme a necháme vychladnout.

Celer očistíme, nakrájíme na kostky a v osoleném a okořeněném mléce vaříme asi půl hodiny doměkka. Rozmixujeme na pyré, podle chuti přidáme máslo na zjemnění.

Listy čerstvého špenátu rychle osmažíme na pánvičce na másle nebo oleji.

Rybu podáváme s celerovou kaší a veškerou zeleninou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/blue-eye-cod-s-celerem-spenatem-cervenou-repou-pancettou [On-line 30.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.