4 porce
- 4 porce z filetu mořského ďasa
marináda
- 300 g květáku
- 300 g zeleného chřestu
- olivový olej
- mletý bílý pepř
- sůl
Bazalku a mátu nasekáme a smícháme s pomerančovou šťávou, pepřem a solí. Porce ryby vložíme do marinády na dvě hodiny.
Poté marinádu z ryby lehce setřeme, každou porci poprášíme rybím práškem a opečeme na olivovém oleji, 3−4 minuty z každé strany.
Poté ještě poprášíme rybím práškem, zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby a dopečeme při 160 °C ještě 7 minut.
Po vyjmutí z trouby rybu přelijeme zbylou marinádou, pokapeme česnekovým olejem a podáváme se sekanou petrželkou a zeleninou – carpacciem z květáku a chřestu.
carpaccio z květáku a chřestu
- 300 g květáku
- 300 g zeleného chřestu
- olivový olej
- mletý bílý pepř
- sůl
Květák nakrájíme najemno, z chřestu použijeme jen hlavičky (zbytek můžeme využít při přípravě rizota nebo chřestového krému) a na olivovém oleji společně krátce opečeme, dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Bojanův mořský ďas; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1317-bojanuv-morsky-das/ [On-line 01.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář