4 porce
- 4 vyzrálé pomeranče
- 2 lžičky vody z pomerančových květů
- 8‒12 datlí bez pecky
- 40 g mandlových plátků
- máta na ozdobu
Pomerančům okrájíme kůru i s bílou dužinou a vykrájíme segmenty, nejlépe nad miskou, ať do ní může odkapávat šťáva. Ze zbylé dužiny vymačkáme zbytek pomerančové šťávy. Do šťávy vložíme pomerančové segmenty. Máme-li k dispozici vodu z pomerančových květů (k jídlu, ne kosmetickou), přidáme 2 lžičky.
Na porci zdobíme datlemi nakrájenými na nudličky a sypeme nasucho dozlatova opraženými mandlemi.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=888
Poslední tip, trik či komentář